Billig eller dyr sport-bh?

Billig eller dyr sport-bh?

Det finns sport-bh:n i alla prisklasser, där vissa är riktigt billiga medan andra är dyrare. Förstås tänker man ju att de dyrare motsvarar en viss kvalitet, men hur är det egentligen? Är det någon skillnad om man använder en billig sport-bh från H&M eller om man köper den dyraste på marknaden?

Om vi tittar på vad forskningar säger så märker man att det finns en skillnad mellan olika sport-bh-tillverkare. I undersökningen ”Breast elevation and compression decrease exercise-induced breast discomfort, 7/2010” kom man fram till att sport-bh:n påverkar stora bröst olika. I undersökningen visade det sig att en sport-bh som både lyfter upp och klämmer åt brösten på samma gång ger ett bättre stöd och bättre komfort än en sport-bh som endast spänner åt kring brösten. Det är därför viktigt att tänka på att ha tillräckligt spända axelband på din sport-bh och en bred resår undertill som lyfter upp brösten, samtidigt som sport-bh:n bör ha en tight fit och inte var för lös i materialet.

Att välja rätt sport-bh blir mera viktigt ju större bröst man har. I denna undersökning och i denna kom man fram till att brösten rörde sig mera ju större bröst man hade, och därför är det extra viktigt att satsa på en sport-bh med bra stöd om man har större bröst. Men att ha ett bra stöd är även viktig för den med liten byst. När man tränar hårt utan ordentligt stöd så töjs bröstens små ligament ut, som aldrig kan återställas igen. Detta gör att även mindre bröst kan tappa sin form om man inte har ett ordentligt stöd från sport-bh:n.

Avslutningsvis kan man säga att en sport-bh är viktigare ju större bröst man har. För en kvinna med normalstor till stora bröst är det extra viktigt att välja en lite dyrare sport-bh än den allra billigaste på marknaden, även om man med fördel kan välja en stödjande variant även till mindre bröst. Det finns nog en viss kvalitetsskillnad mellan olika tillverkare, framförallt i materialets egenskaper, och oftast är det de man måste betala lite mera för som har den bästa kvaliteten. Men huvudsaken är ändå att sport-bh:n sitter bra mot kroppen och ger ett skönt stöd för brösten under träningen. Och det är en sak som är väldigt individuell, så man får känna efter själv, helt enkelt.

Tips på billiga sport-behån:

Här kommer några av våra allra billigaste sport-behån (reapriser inte medräknande), men som också har bra kvalitet och är riktigt prisvärda!

1. Champion Absolute Workout

champion absolute workout  sport-bh
Champion Absolute Workout – 299 SEK

2. Puma Ess Gym

puma ess gym sport-bh
Puma Ess Gym – 199 SEK

3. MXDC sport-bh 299 kronor

MXDC sport-bh
MXDC Sport-bh – 299 SEK

4. Stay in Place Line Seamless

stay in place seamless sport-bh
Stay in Place Line Seamless – En riktigt prisvärd sport-bh för 299 SEK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Ute efter rabatter?